Siirry sisältöön
Varsinais-Suomen kylät

Yhdistyksen hankkeet vuonna 2023

Varsinais-Suomen Kylät ry:llä on käynnissä tai käynnistymässä kolme Leader-hanketta.

Ykkösakselin tukema Lumoavat kylät -hanke on hyvässä vauhdissa Salossa. Pohdimme kuuden kylän kanssa, mistä niiden vetovoima syntyy ja miten sitä voisi edelleen kehittää. Hankkeessa ovat mukana Perniön kk, Kuusjoki, Koski as, Kisko, Tuohittu ja Vaskio. Tavoitteena saada jo olemassa olevat asukkaat viihtymään ja tehdä kylästä houkutteleva myös muille. Hankekumppani on Uudenmaan Kylät ry, joka pohtii samoja asioita naapurimaakunnassa.

I samma båtin tukema Digikylät maalla asumisen edistäjinä -hanke on lähdössä käyntiin Kemiönsaarella ja Paraisilla. Mietimme yhdessä CYF Digitalin kanssa, miten yhdistysten toiminta ja tarjonta saataisiin paremmin esille mm. kunnan kautta. Tässäkin puhutaan vetovoimasta ja pitovoimasta, olennaisessa osassa on digitaalisuus. Hankekumppani SataKylät ry testaa samoja asioita Eurassa.

Varsin Hyvän tukema Ilmastokestävät kylät aloittaa Turun seudulla. Tavoitteena on löytää kolme pilottikylää kehittämään kylille ja kansalaistoiminnalle sopivaa ilmasto-ohjelmaa. Kunnilla ja yrityksillä on omia ohjelmia, mutta mitä ilmastotyö voisi olla kylien ja yhdistysten tasolla? Onko se energia-asioita, turvallisuuden pohtimista, jakamis- ja kiertotaloutta vai mitä?

Kaikista hankkeista voit olla yhteydessä: kyläasiamies Tauno Linkoranta, 044 303 9990, tauno.linkoranta@vskylat.fi