Siirry sisältöön
Varsinais-Suomen kylät

Avoimet Kylät – Suomen suurin yleisötapahtuma

Avoimet Kylät

Avoimet Kylät –tapahtuma TOTEUTETAAN VERKOSSA!

Suomen Kylät ry:n hallitus päätti 7.4. kokouksessaan, että Avoimet Kylät päivä toteutetaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi verkossa diginä. Avoimet kylät -päivä on vuoden 2020 suurin verkossa toteutettava maaseututapahtuma.

Käytännössä Avoimet Kylät päivä toteutetaan sovitusti 13. kesäkuuta, mutta toteutuksessa kylät käyttävät materiaalin julkaisuun erilaisia verkkopalveluita. Kaikki materiaali julkaistaan verkkoon yhden päivän aikana, jotta kylille saadaan maksimaalinen näkyvyys tapahtumasta somessa, mutta myös perinteisessä mediassa. Kylä voi julkaista Avoimet Kylät päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin verkkolyhennelmän. Sisältö on melko vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on olemassa julkaisuluvat tekijältä. Tapahtumaa varten voi myös kuvata uuden videon ja tähän on tulossa Suomen Kylien toimesta webinaari laadukkaan mobiilivideon tekemisestä. Suomen Kylät julkaisee myös toisen webinaarin, jossa käydään läpi podcastin tekeminen kotioloissa. Avoimet Kylät päivän yhtenä teemana on ulkoilu. Tavoitteena on esitellä kylien ulkoilu- ja liikuntapaikkoja verkossa, jotta ihmiset tietävät millaisia ulkoilumahdollisuuksia kyliltä löytyy.

Avoimet Kylät verkossa -päivän pääasiallinen julkaisukanava on Facebook, jonne kylät julkaisevat materiaalin omille sivustoilleen. Tavoitteena on myös, että kylät innostuvat luomaan pysyvän kanavan tiedonvälitykseen ja kylien markkinointiin. Suomen Kylät julkaisevat pienen ohjevideopaketin, jossa käydään läpi kuvien ja videoiden lataaminen Facebook-palveluun.

Avoimet Kylät verkossa -verkkokoulutus aiheesta Facebookin peruskäyttö

Avoimet Kylät verkossa -verkkokoulutus aiheesta omien videoiden teko

Muitakin kylän käytössä olevia kanavia voi käyttää päivän toteutuksessa, mikäli sellaisia on jo olemassa. Materiaalit ladataan kylien omiin kanaviin, jonka jälkeen ne linkataan valtakunnalliselle Avoimet Kylät -kanavalle Facebookiin. Kaikki materiaali pyritään linkkaamaan myös Avoimet Kylät karttasovellukseen, jolloin eri kylien sisältöön pääsee helposti tutustumaan linkeistä.

Päivän tavoitteena on näyttää kylien digiosaamista ja sopeutumiskykyä poikkeusoloissa. Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua matalalla kynnyksellä, joten päivään odotetaan kaikkien aikojen suurinta kylien yhteismäärää.

 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Varsinais-Suomen Kylät ry kutsuu jokaisen maakunnan kylän mukaan valtakunnalliseen Avoimet Kylät -päivään 13.6.2020. Tapahtumalla lisätään kylätoiminnan näkyvyyttä, markkinoidaan kyliä vierailu- ja asuinpaikkoina ja madalletaan kynnystä tutustua maaseutuun. Päivän ohjelma kylällä voi olla mitä tahansa: tanssit, markkinat, ruokailua, liikuntaa, esityksiä, kirppis, huutokauppa, tonttien esittelyä tai mitä vaan kylällä halutaan järjestää. Tarkoitus on, että tilaisuus on kaikille avoin ja ohjelma sellaista, että houkuttelee kävijöitä tutustumaan kylien tarjontaan ja toimintaan.

Vuonna 2020 järjestettävä Avoimet Kylät -päivä on järjestyksessään seitsemäs. Viime vuonna mukaan lähteneitä kyliä oli 51. Valtakunnallisesti päiviä koordinoi Suomen Kylät ry, maakunnassamme järjestelyistä vastaa Varsinais-Suomen Kylät ry.

 

Ilmoittautua voitte

Lisätietoja : www.avoimetkylat.fi

Markkinointimateriaalia kylille:

www.avoimetkylat.fi/tapahtuma-aineistot/

Avoimien Kylien ohjelmatarjontaa vuonna 2019:

Myös ladattavana esitteenä -> Avoimet Kylät 2019