Siirry sisältöön
Varsinais-Suomen kylät

Aiemmat vuodet

AVOIMET KYLÄT 2020

Suomen Kylät ry:n hallitus päätti 7.4. kokouksessaan, että Avoimet Kylät päivä toteutetaan vallitsevan koronatilanteen vuoksi verkossa diginä. Avoimet kylät -päivä on vuoden 2020 suurin verkossa toteutettava maaseututapahtuma.
Käytännössä Avoimet Kylät päivä toteutetaan sovitusti 13. kesäkuuta, mutta toteutuksessa kylät käyttävät materiaalin julkaisuun erilaisia verkkopalveluita. Kaikki materiaali julkaistaan verkkoon yhden päivän aikana, jotta kylille saadaan maksimaalinen näkyvyys tapahtumasta somessa, mutta myös perinteisessä mediassa. Kylä voi julkaista Avoimet Kylät päivänä esimerkiksi aiemmin kuvattuja videoita, vanhoja kuvia kuvagalleriana tai esimerkiksi kylähistoriikin verkkolyhennelmän. Sisältö on melko vapaa, kunhan aineisto on digitaalisena ja siihen on olemassa julkaisuluvat tekijältä. Avoimet Kylät päivän yhtenä teemana on ulkoilu. Tavoitteena on esitellä kylien ulkoilu- ja liikuntapaikkoja verkossa, jotta ihmiset tietävät millaisia ulkoilumahdollisuuksia kyliltä löytyy.
Avoimet Kylät verkossa -päivän pääasiallinen julkaisukanava on Facebook, jonne kylät julkaisevat materiaalin omille sivustoilleen. Tavoitteena on myös, että kylät innostuvat luomaan pysyvän kanavan tiedonvälitykseen ja kylien markkinointiin. Suomen Kylät julkaisevat pienen ohjevideopaketin, jossa käydään läpi kuvien ja videoiden lataaminen Facebook-palveluun.
Avoimet Kylät verkossa -verkkokoulutus aiheesta Facebookin peruskäyttö
Avoimet Kylät verkossa -verkkokoulutus aiheesta omien videoiden teko
Muitakin kylän käytössä olevia kanavia voi käyttää päivän toteutuksessa, mikäli sellaisia on jo olemassa. Materiaalit ladataan kylien omiin kanaviin, jonka jälkeen ne linkataan valtakunnalliselle Avoimet Kylät -kanavalle Facebookiin. Kaikki materiaali pyritään linkkaamaan myös Avoimet Kylät karttasovellukseen, jolloin eri kylien sisältöön pääsee helposti tutustumaan linkeistä.
Päivän tavoitteena on näyttää kylien digiosaamista ja sopeutumiskykyä poikkeusoloissa. Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua matalalla kynnyksellä, joten päivään odotetaan kaikkien aikojen suurinta kylien yhteismäärää.

AVOIMET KYLÄT 2019

Vuoden 2019 tapahtumaan osallistui yhteensä varsinaissuomalaista 51 kylää. Tapahtumapäivän tunnelmaa mm. Salon  Teijosta ja Kuusjoelta, Loimaan Metsämaalta ja Alastarolta sekä Pöytyän Yläneeltä.

AVOIMET KYLÄT 2018

Vuoden 2018 tapahtumaan osallistui yhteensä 49 varinaissuomalaista kylää. Tapahtumapäivän tunnelmaa mm. Naantalin Röölästä, Mynämäen Tarvaisista, Loimaan Virttaalta, Liedon Saukonojalta sekä Pöytyän Kyröstä ja Mustanojalta.

AVOIMET KYLÄT 2017

Vuoden 2017 tapahtumaan osallistui yhteensä 55 varsinaissuomelaista kylää.
Taalintehdas, Kemiönsaari

Mathildedal, Salo

Västanfjärd, Kemiönsaari

Strömma-Dahlby, Kemiönsaari
Röölä, Naantali

Lunda, Masku

Lemu, Masku

AVOIMET KYLÄT 2016

AVOIMET KYLÄT 2015

Perniön kirkonkylä, Salo

Kosken asema, Salo

Perniön asemanseutu, Salo

Hajala, Salo

AVOIMET KYLÄT 2014

Ensimmäisen Avoimet Kylät -päivän tunnelmia Maskun Askaisista ja Lemusta.