Siirry sisältöön
Varsinais-Suomen kylät

Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2023 haussa

Onko teidän kylänne seuraava Varsinais-Suomen Vuoden kylä?

Varsinais-Suomen Kylät ry yhteistyökumppaneineen etsii jälleen uutta Varsinais-Suomen vuoden kylää. Teemana on tänä vuonna Hyvinvointia kylästä. Etsimme siis kylää, jossa on pohdittu, miten kylän viihtyisyyttä ja asukkaiden hyvinvointia voidaan edistää ja kehittää.

Kylähyvinvoinnin osia ovat esimerkiksi yhteisöllisyys, turvallisuus, toimivat lähipalvelut, kylä- ja muu yhdistystoiminta, liikuntaharrastusten edistäminen, toimiva kylätalo, kylän kulttuuritapahtumat ja viihtyisä kyläympäristö. Kylähyvinvointia on myös se, että kylässä ollaan ylpeitä omasta kylästä, kyläläiset tuntevat toisensa ja naapuriapu toimii.

Keskeisiä kysymyksiä ovat mm.:
•    millaista yhteistyötä kylällä tehdään yhdistysten kesken ja ulospäin?
•    huomioidaanko toiminnassa eri ikäryhmät?
•    miten suunnitelmallista toiminta on?
•    miten kylä on hoitanut viestinnän (oma lehti, infokirje, ilmoitustaulu, kotisivut, sosiaalinen media tms.)?

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee kuvailla kylä (asukasmäärä, sijainti, alueen yhdistykset ja muut keskeiset toimijat yms.) sekä kertoa kylän toiminnasta. Kyse on nimenomaan kylien – ei vain kyläyhdistysten – kilpailusta eli kaikkien kylän yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toiminta huomioidaan. Kyläkilpailuraati tutustuu hakemusten perusteella muutamiin kyliin paikan päällä kesäkuussa.

Hakemukset lähetetään Varsinais-Suomen kyläasiamiehelle 4.6.2023 mennessä. Mieluiten sähköpostitse: tauno.linkoranta@vskylat.fi, mutta myös postin kautta voi osallistua: Varsinais-Suomen Kylät ry, c/o ProAgria, Vahdontie 91, 20320 Turku.

Varsinais-Suomen vuoden kylä palkitaan maakunnallisen kylätoimintapäivän yhteydessä Maskun Askaisissa 12.8.2023.

Lisätietoja antaa kyläasiamies Tauno Linkoranta, 044 303 9990, 044 533 4750, tauno.linkoranta@vskylat.fi.