Siirry sisältöön
Varsinais-Suomen kylät

Kestävän kehityksen viikko järjestetään 26.9.-2.10.

Mikä on Kestävän kehityksen viikko ja miten se toteutetaan?

Kestävän kehityksen viikko on uusi tapahtuma, jolla tuodaan esille sitä kestävän kehityksen toimintaa, jota maaseudulla jo tehdään sekä kehittää sitä edelleen. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa ja miten pääsee mukaan?

Kestävän kehityksen viikko

Kestävän kehityksen viikolla haluamme yhdessä yhdistysten, kuntien, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa luoda tapahtumaviikko, jossa tuodaan esille maaseudun toimijoita ja mahdollisuuksia kestävään siirtymään.

Tule mukaan!

  1. Mitä voit järjestää, tuoda esille, oli se sitten sosiaalista, taloudellista tai ekologista kestävyyttä.
  2. Suunnittele tapahtuma tai tempaus kestävän kehityksen viikkoa varten
  3. Mieti kumppaneita ja kohderyhmää.
  4. Varaa luennoitsijat ja paikat.
  5. Ilmoittaudu mukaan toimintaan osoitteessa kestavankehityksenviikko.fi
  • Osallistuminen on ilmaista (oman tapahtuman kuluista vastaatte järjestäjinä itse).
  • Tapahtuma markkinoidaan osana suurempaa kokonaisuutta muiden kestävien toimintojen kanssa, mutta huomioi jos tarvitsette markkinoida tietyn kohderyhmän saavuttamiseksi.
  • Mikään tempaus ei ole liian pieni.

Käytännössä:

Kestävän Kehityksen viikko yleinen info 3.2022

Maaseutupolitiikan verkosto – Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä

Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä -verkosto tuo maaseutupolitiikan käytännön tasolle. Verkostohanke toimii työkaluna maaseudun edelläkävijöiden esille tuomiseen, ja lisäksi sen tarkoitus on innostaa eri alan toimijoita, työryhmiä ja etenkin nuoria käytännön tekoihin kestävämpää tulevaisuutta varten.

Käytännön tekoja tuodaan esille kestävän kehityksen viikko -konseptin avulla. Pohjanmaalla perustettu vuosittainen kestävään kehitykseen keskittynyt tapahtumaviikko on laajasti osallistanut eri alojen ja sektoreiden toimijoita.

Suomen Kylät ry toimii projektin yhteistyökumppanina ja tuo toimintaan laajan verkoston maaseudun toimijoita ympäri maata. Varsinais-Suomen Kylät ry on mukana hankkeessa toteuttamassa kestävän kehityksen viikkoa maakunnassa 26.9.-2.10. Muita toteutusalueita ovat Pohjanmaa, Kainuu, Kymenlaakso, Pirkanmaa, Satakunta ja Uusimaa.

Verkostohanketta toteuttavat Svenska lantbrukssällskapens förbund (SLF, Ruotsinkielisten maaseutukeskusten keskusjärjestö), Suomen kylät ry ja Åbo Akademi.

Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä – verkosto toimii maaseutupolitiikan neuvosto, MANEn, alaisuudessa ja vastaa teemansa puitteessa maaseutupolitiikan kehittämisestä ja maaseutupoliittisen kokonaisohjelman edistämisestä. Maaseutupolitiikan verkostojen toimintaa rahoitetaan maaseutupolitiikan neuvoston käytettävissä olevista maaseudun valtakunnallisista tutkimus- ja kehittämisvaroista.