Siirry sisältöön
Varsinais-Suomen kylät

Haussa Varsinais-Suomen vuoden kylä 2022

Varsinais-Suomen Kylät ry yhteistyökumppaneineen etsii jälleen uutta Varsinais-Suomen vuoden kylää. Teemana on tänä vuonna Kylä tulevaisuutensa tekijänä. Etsimme siis kylää, jolla on tulevaisuususkoa ja halua ja kykyä vaikuttaa siihen, että kylä on elävä jatkossakin. Tämä kylä on aina hiukan etunojassa tulevaisuuteen ja kokeilee uusia toimintatapoja.

Mitä siis etsimme? Tulevaisuuden omissa käsissään pitävä kylä pyrkii vähintään siihen, että kylällä on vetovoimaa ja että kylällä jo asuvat viihtyvät siellä. Avoimuus, osallisuus ja yhteistyö eivät ole pelkkiä sanoja, vaan tapoja toimia. Tulevaisuutta tehdään myös turvallisuutta ja kestävää kehitystä edistäen.

Keskeisiä kysymyksiä ovat mm.

Miten pidätte kylänne elävänä ja vetovoimaisena?
Miten suunnitelmallista kylän toiminta on?
Millaista yhteistyötä kylällä tehdään? Entä kunnan tai yritysten suuntaan?
Miten kylän nuorempaan väkeen panostetaan?
Miten kylä tiedottaa toiminnastaan?

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee kuvailla kylä (asukasmäärä, sijainti, alueen yhdistykset ja muut keskeiset toimijat yms.) sekä kertoa kylän toiminnasta. Kyse on nimenomaan kylien – ei vain kyläyhdistysten – kilpailusta eli kaikkien kylän yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toiminta huomioidaan. Kyläkilpailuraati tutustuu hakemusten perusteella muutamiin kyliin paikan päällä kesäkuussa.

Hakemukset lähetetään Varsinais-Suomen kyläasiamiehelle 5.6.2022 mennessä. Mieluiten sähköpostitse: tauno.linkoranta@vskylat.fi, mutta myös postin kautta voi osallistua: Varsinais-Suomen Kylät ry, c/o ProAgria, Vahdontie 91, 20320 Turku.

Varsinais-Suomen vuoden kylä palkitaan maakunnallisen kylätoimintapäivän yhteydessä Nousiaisten Valpperissa.

Lisätietoja antaa kyläasiamies Tauno Linkoranta, 044 303 9990, 044 533 4750, tauno.linkoranta@vskylat.fi.