Siirry sisältöön
Varsinais-Suomen kylät

Kestävän kehityksen viikko avataan Mynämäessä 25.9.

Kestävän Kehityksen Viikko 25.9.-1.10.

Kestävän kehityksen viikolla haluamme luoda yhdessä yhdistysten, kuntien, yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa tapahtumaviikon, jossa nostetaan esille kaikki hyvät esimerkit maaseudulla tehdystä kestävän kehityksen työstä. Varsinais-Suomi on yksi kymmenestä maakunnasta, jossa viikko järjestetään. Viikon valtakunnallinen avajaistapahtuma pidetään Mynämäessä 25.9.

Tule mukaan! Ilmoita tapahtumasi 15.9. mennessä: https://varsinais-suomi.kestavankehityksenviikko.fi/tule-mukaan/

* Mieti, mitä sellaista voisitte järjestää, joka koskee joko sosiaalista, taloudellista tai ekologista kestävyyttä.
* Suunnitelkaa tapahtuma kestävän kehityksen viikolle.
* Miettikää kumppaneita ja kohderyhmää.
* Varatkaa mahdolliset luennoitsijat ja paikat.
* Rekisteröikää tapahtumanne osoitteessa kestavankehityksenviikko.fi

Vuonna 2022 viikolla oli mm. maisemankunnostusta ja -siivousta, tavaranvaihtopäivää, sadonkorjuujuhlaa, seminaareja vanhoista rakennuksista ja kestävästä liikkumisesta, kyläturvallisuustempauksia, ompeluiltaa, kylämuisteluita…

Osallistuminen on ilmaista (oman tapahtuman kuluista kukin järjestäjää vastaa itse). Tapahtumanne markkinoidaan osana suurempaa kokonaisuuttta muiden kestävien toimintojen kanssa, mutta suunnittele, jos tarvitset omia panoksia tietyn kohderyhmän saavuttamiseksi.

Mikään toiminta ei ole liian pientä.

Viikon aikana järjestettävä toiminta voi olla ekologista, sosiaalista tai taloudellista kestävyyttä, ja toiminnan voi toteuttaa esimerkiksi työpajoina, luentoina, teemapäivinä tai avoimien ovien tapahtumina. Kestävän kehityksen viikon tapahtumia voivat järjestää eri toimijat kuten kunnat, koulut, yritykset tai yhdistykset.