Siirry sisältöön
Varsinais-Suomen kylät

Yhdistysten virkistyskohteet ja palvelut Virma Kartalle 24.3. & 26.4.

Ylläpitääkö kyläyhdistyksenne luontopolkua, uimarantaa, kesäkahvilaa tai muuta virkistykseen liittyvää kohdetta tai palvelua? Miten käyttäjille saisi tiedon siitä? Virma voisi olla ratkaisu.

Virma on Varsinais-Suomen kattava palvelu, josta löytyy yli 1000 virkistys- ja luontomatkailukohdetta, reittiä ja niihin liittyvää palvelua. Virma on ilmaiseksi kaikkien hyödynnettävissä. Palvelusta on julkaistu Virma Kartta -verkkosovellus, joka on kaikkien luonnossa liikkujien käytössä mobiilisti maastossa.

Toivomme kyläyhdistyksiä, matkailuyrittäjiä ja muita retkeilykohteita ylläpitäviä tahoja aktiivisesti mukaan täydentämään Virma-palvelun tietokantaa. Työpajoissa 24.3. ja 26.4. opastamme yksityiskohtaisesti miten Virmaan saa lisättyä uusia kohteita ja miten siellä jo olevien kohteiden tietoja päivitettyä.

Miksi yhdistyksesi kannattaa tulla Virma-palvelun käyttäjäksi?

  • saatte yhdistyksen virkistyskohteille ja palveluille lisää näkyvyyttä ja tunnettuutta
  • tietojen ylläpito on helppoa ja maksutonta
  • aineistosta voi tuoda karttaupotteen omille nettisivuille
  • mahdollisuus saada uusia käyttäjiä ja asiakkaita
  • uusia yhteistyömahdollisuuksia, uusia jäseniä

Järjestämme 24.3. ja 26.4. kaksi samansisältöistä työpajaa. Työpajat on suunnattu erityisesti kyläyhdistysten virkistyskohteista ja -palveluista vastaaville, mutta ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Työpajoissa perehdytetään Virma -palvelun käyttöön seuraavasti:

  • Virma -tuoteperheen yleisesittely, tietosisältö ja Virma Kartta
  • Virma Ylläpito -palvelun käyttö, perustoiminnot ja tunnusten luominen
  • Miten lisätään uusi virkistyskohde, matkailupalvelu tai reitti Virmaan
  • Miten tietoja päivitetään
  • Miten tehdään virkistystiedosta karttaupote omille nettisivuille

Ilmoittautuminen työpajoihin on auki nyt!

Työpaja 24.3. klo 17.30–19 pidetään etäyhteydellä. Lähetämme ilmoittautuneille lisäohjeita ennen työpajaa. Ilmoittaudu 21.3. mennessä Lyytissä.

Työpaja 26.4. pidetään luokkaopetuksena ja iltatilaisuutena (oma tietokone mukaan, opastusta myös aloittelijoille). Tiedotamme tästä työpajasta tarkemmin maaliskuussa mm. Lounaistiedon verkkosivuilla. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi osallistua tähän työpajaan ilmoittautumislomakkeella.

Mikäli aihe kiinnostaa, mutta kumpikaan työpaja ei sovi aikatauluihisi, voit ilmoittaa lomakkeella myös kiinnostuksestasi saada lisätietoja.

Virma-palvelua kehitetään osana DigiSaapas-hanketta, jossa tavoittelemme virkistyskohteiden- ja palveluiden yhä parempaa digitaalista saavutettavuutta. Tästä voit tutustua tarkemmin Virma-palveluun.

Lisätietoja antaa

Maiju Kähärä, Lounaistieto, maiju.kahara@lounaistieto.fi

Terhi Ajosenpää, Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, terhi.ajosenpaa@proagria.fi

Tauno Linkoranta, Varsinais-Suomen Kylät, tauno.linkoranta@vskylat.fi