Siirry sisältöön
Varsinais-Suomen kylät

Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2024 haussa

Teistäkö Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2024?

Varsinais-Suomen Kylät ry yhteistyökumppaneineen etsii jälleen uutta Varsinais-Suomen vuoden kylää. Teemana on tänä vuonna Vetovoimainen kylä. Etsimme kylää, joka on kiinnostava ja houkutteleva ulkopuolistenkin näkökulmasta. Kylälle tullaan piipahtamaan tapahtumiin, tutustumaan matkailukohteisiin tai sinne peräti muutetaan joko osa-aikaisesti tai kokonaan.

Vetovoimainen kylä tunnetaan siis muuallakin, sillä on positiivinen maine ja imago. Vetovoima perustuu kenties luontoon ja ympäristöön, tapahtumiin ja kulttuuritarjontaan, historiaan, palveluihin, yleiseen aktiivisuuteen, mukaviin ihmisiin ja yhteisöllisyyteen – tai johonkin ihan muuhun.

Keskeisiä kysymyksiä ovat mm.:

  • miten tietoisesti ja suunnitelmallisesti kylän vetovoimaa on kehitetty?
  • millaista yhteistyötä vetovoimaisen kylän taustalla on (yhdistykset, kunta, yritykset…)?
  • miten kylä viestii ja markkinoi itseään?

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee kuvailla kylä (asukasmäärä, sijainti, alueen yhdistykset ja muut keskeiset toimijat yms.) sekä kertoa kylän toiminnasta. Kyse on nimenomaan kylien – ei vain kyläyhdistysten – kilpailusta eli kaikkien kylän yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toiminta huomioidaan. Kyläkilpailuraati tutustuu hakemusten perusteella muutamiin kyliin paikan päällä kesäkuussa.

Hakemukset lähetetään Varsinais-Suomen kyläasiamiehelle 5.6.2024 mennessä. Mieluiten sähköpostitse: tauno.linkoranta@vskylat.fi, mutta myös postin kautta voi osallistua: Varsinais-Suomen Kylät ry, c/o ProAgria, Vahdontie 91, 20320 Turku.

Varsinais-Suomen vuoden kylä palkitaan maakunnallisen kylätoimintapäivän yhteydessä Angelniemellä Salossa 27.7.2024.

Lisätietoja antaa kyläasiamies Tauno Linkoranta, 044 303 9990, 044 533 4750, tauno.linkoranta@vskylat.fi.