• AJANKOHTAISTA

 • ARKISTO

 • Kylätoiminnan ajankohtaisia Varsinais-Suomesta 2/2019

  Mukavaa kevään odotusta!

  Nyt on taas hetki ottaa kalenterit esille ja merkata ylös monta mielenkiintoista menoa.

  1.    Varsinais-Suomen kyläkouluseminaari järjestetään 9.3. Virttaan koululla Loimaalla. Tilaisuudessa pohditaan, miltä näyttää kyläkoulujen tulevaisuus. Näkökulmia ovat tuomassa ministeri Annika Saarikko, kyläkoulututkija Sami Tantarimäki, Suomen lähikoulut ry:n Suvi Pesonen ja kuntien sivistysjohtajia Nousiaisista ja Loimaalta. Virttaalaiset visioivat myös oman koulunsa näkymiä. Ohjelma löytyy vskylat.fi –sivuilta. Järjestäjinä toimivat Varsinais-Suomen Kylät ry ja Virttaan seudun kyläyhdistys ry.

  Ilmoittautumiset 7.3. mennessä: tauno.linkoranta@vskylat.fi tai 044 303 9990.

  2.    Haloo Maaseutu! –viestintäseminaarissa 19.3. Turussa on työn alla maaseudun kuva monestakin näkökulmasta. Miten maaseutua voisi markkinoida, miten se näkyy mediassa, miten sitä voidaan tarinallistaa? Ohjelma löytyy myös vskylat.fi –sivuilta.

  3.    Kylän kestävyyspolku –hanke jatkaa Salon seudulla. Muutamia kyliä on jo ilmoittautunut mukaan Leader-hankkeeseen, mutta mukaan mahtuu vielä. V-S Kylät lähtee mielellään mukaan pohtimaan kanssanne, mitä ovat kylän kestävän toiminnan elementit: kylän historia ja kulttuuri, yhteinen tila ja sen hyödyntäminen vai uusien asioiden kokeilu (video, ilmastoteko…) – vai jokin aivan muu?

  Lisätietoja antavat Tauno Linkoranta ja Joonatan Stenwall.

  4.    Varsinais-Suomen Kylät aloitti helmikuussa uuden Kotiseutukompassi –nimisen hankkeen. Paraisten, Kemiönsaaren ja Kustavin alueilla käynnistyvä Leader-hanke keskittyy ennen muuta paikalliskulttuuriin. Hankkeessa aktivoidaan uutta väkeä mukaan yhdistystoimintaan, tutustutaan yhdessä digitaalisiin välineisiin ja hyödynnetään kotiseudun markkinapotentiaalia. Toimenpiteinä tarjotaan mm. asukasmarkkinointia palvelevia videoita, vuokratilojen mainosapua ja kulttuurin ja historian elävöittämistä digitaalisissa muodoissa. Hanke kestää 31.08.2020 asti.

  Lisätietoja antaa Joonatan Stenwall.

  5.    Avoimet Kylät –päivä on jo perinne, viime vuonna mukana oli melkein 50 kylää. Tänä vuonna ajankohta on 8.6. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 1.4. asti. Tässä vaiheessa olisi hyvä tietää jo alustavasti ohjelmasta, mutta tarkemmat tiedot tarvitsemme huhtikuun loppuun mennessä. Pidetään huolta, että Varsinais-Suomi on jälleen maan kärkikastissa kylien osallistujamäärässä.

  Ilmoittautumiset Joonatan Stenwallille.

  6.    Muistakaa ilmoitella, jos yhteyshenkilönne tai yhteystietonne ovat muuttuneet!

  Terveisin,
  Varsinais-Suomen Kylät ry

  Tauno Linkoranta                       Joonatan Stenwall
  044 303 9990                              040 153 0390
  tauno.linkoranta@vskylat.fi    joonatan.stenwall@vskylat.fi

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *