• AJANKOHTAISTA

• ARKISTO

• Yhdistys

Varsinais-Suomen Kylät ry

Varsinais-Suomen Kylät ry on vuonna 2000 Marttilassa perustettu kaksikielinen maakunnan kylätoiminnan kattojärjestö. Toimimme maakunnan kylä- ja asukastoiminnan asiantuntijana, yhteisten etujen valvojana ja ajatusten välittäjänä sekä kyläyhdistysten ja niiden toimintaa lähellä olevien järjestöjen yhteistyöelimenä.

Yhdistys edistää Varsinais-Suomen maaseudun ja saariston asukkaiden omatoimisuutta ja alueen elinkelpoisuutta sekä kehittää yhteistyötä toiminta-alueen päättäjien ja viranomaisten kanssa. Tarkoituksena on säilyttää Varsinais-Suomen maaseutu ja saaristo elinvoimaisena sekä lisätä koko seudun kehittämiseen liittyvää osaamista ja lisätä kokemusten vaihtoa toiminta-alueen osien välillä kansainvälinen yhteistyö mukaan lukien.

Keskeisimmät palvelumme ovat:

• Kylien yhdistysten avustaminen ja neuvonta
    • Alueella tarvittavan koulutuksen järjestäminen
    • Ajankohtaisista asioista tiedottaminen
    • Kylärekisterin ja muun tietoaineiston ylläpitäminen