• AJANKOHTAISTA

 • ARKISTO

 • Varsinais-Suomen kylätoiminnan ajankohtaisia

  Varsinais-Suomen kylätiedote/kesäkuu

  •    Avoimet Kylät
  Avoimet Kylät –päivä 9.6.2018 sujui hienosti. Mukana oli 47 kylää, jolla määrällä olimme taas valtakunnallista kärkikaartia aktiivisuudessa. Mukana oli jälleen uusia kyliä ja kuntia. Kiitos osallistujille ja muistakaa käydä vastaamassa Suomen Kylät ry:n kyselyyn. Teimme päivästä pienen videokoosteen ja myös kuvia tuli otettua.

  Käykääpä kurkkaamassa kuvapankkia: https://www.flickr.com/photos/150644170@N02/

  Youtube-kanavallamme on puolestaan Avoimet Kylät -päivän koostevideo:https://www.youtube.com/watch?v=9bim5C4ipCY

  •    Maakunnallinen kyläpäivä 11.8.
  Varsinais-Suomen Kylät ry on valinnut uuden maakunnan vuoden kylän 2018. Me emme tietenkään paljasta tässä, mille kylälle tämän vuoden titteli menee. Sen sijaan kehotamme teitä tulemaan paikan päälle julkistustilaisuuteen eli Varsinais-Suomen kyläpäivään, jossa on paljon muutakin asiaa ja viihdettä. Ohjelma julkistetaan tuonnempana, mutta laittakaa ajankohta eli lauantai 11.8. klo 14 jo kalenteriin. Paikkana on Virttaan kylä Loimaalla (ex-Alastaro).

  •    Ajankohtaisia hankerintamalla
  Varsinais-Suomen Kylät ry käynnistää elokuussa uuden Kylän kestävyyspolku –hankkeen, johon olemme saaneet rahoituksen Leader Ykkösakselin kautta. Hanke toimii Salon alueella ja siinä on tarkoitus kartoittaa kylän resursseja (mm. tiloja ja taloja, kulttuuria, vetovoimaa ja osaamista) ja hyödyntää niitä vaikkapa kylävideoina, tilojen tehokkaampana ja kestävämpänä käyttönä sekä yhdistysten ja kaupungin uusina yhteistyömuotoina. Salolaiset yhdistykset tulevat saamaan lisätietoa aiheesta elokuussa.

  Varsinais-Suomen Kylät ry sai Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahastolta apurahan Elävät tilat –hankkeeseen, jossa kartoitetaan Varsinais-Suomessa sijaitsevien entisten kyläkoulujen, kunnantalojen ja muiden julkisten rakennusten uusiokäyttöä kylillä. Kartoituksen lopputuloksena syntyy opas, joka kertoo hyvien mallien kautta, miten yhteisölliseen käyttöön päätyneet tilat ja rakennukset säilyvät edelleen kunnossa ja käytössä. Otoksena on 10-12 yhteisöllistä tilaa ja osa on jo valittu, mutta tulemme vielä myöhemmin ottamaan yhteyttä muutamiin kylätalojen omistajiin.

  Varsinais-Suomen Kylät ry:n toimisto on kiinni heinäkuun.

  Hyvää kesän jatkoa toivottavat,
  Tauno Linkoranta ja Joonatan Stenwall

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  *